Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтавському міськвиконкомі вирішували соціальні питання та вносили зміни до бюджету

Внесення змін до міського бюджету, виділення матеріальної допомоги мешканцям міста, встановлення тарифів на теплову енергію, створення Ради підприємців Полтави. Ці та багато інших рішень ухвалили під час чергового засідання виконавчого комітету.

Як повідомили у Полтавській міськраді, 7 листопада секретар міської ради Олександр Шамота провів чергове засідання виконавчого комітету. Загалом на розгляд виконкому було запропоновано 15 проектів рішень, які стосувалися питань бюджету, соціального захисту, міського транспорту, тощо.

На початку засідання Олександр Шамота привітав із 70-річчям екс-очільника управління освіти міськвиконкому Станіслава Просвєтова. Чоловік займав цю посаду з 2000 по 2009 рік. За сумлінну багаторічну працю, високий професіоналізм, секретар міськради вручив освітянину Почесну грамоту виконавчого комітету Полтавської міської ради.

Після цього члени виконкому перейшли до розгляду питань порядку денного. На виконання програми соціального захисту населення «Турбота» ухвалили рішення, відповідно до якого мешканці Полтави отримають матеріальну допомогу на загальну суму 1 мільйон 587 тисяч 193 гривні.

Зокрема, 545 тисяч 700 гривень спрямовано для виплати матеріальної допомоги мешканцям міста за особистими зверненнями.

Одноразову матеріальну допомогу отримають:

– вісімнадцять учасників АТО по 1 тисячі гривень кожному;

– член сім’ї загиблого ветерана війни – 300 тисяч гривень;

– громадянка Оксана Кривчун – 100 тисяч, за зверненням;

– громадянка Ірина Хіріна – 100 тисяч гривень, за зверненням.

Окрім того, 2 тисячі гривень спрямовано чотирьом родинам, в яких померли учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС І категорії, учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС ІІ категорії.

20 тисяч гривень матеріальної допомоги спрямовано на лікування дитини з онкологічною патологією.

Також, зазначеним рішенням передбачена матеріальна допомога 353 батькам (опікунам) за одноразове гаряче харчування (сніданок) 395 учнів пільгових категорій 1-11(12) класів загальноосвітніх закладів міста комунальної власності по 697 гривень на кожного учня. Загальна сума видатків складає 275 тисяч 315 гривень. Ця матеріальна допомога охоплює період від 1 листопада до 28 грудня 2018 року.

Протягом листопада-грудня 2018 року також фінансуватимуться громадські організацій на загальну суму 94 тисячі гривень, а саме:

– Полтавська міська організація інвалідів Великої Вітчизняної війни та Збройних Сил у листопаді 4 тисячі 500 гривень, у грудні – 1 тисяча 500 гривень;

– БО «СВІТЛО НАДІЇ» на загальну суму 88 тисяч гривень.

Також, буде профінансовано ГО «Міська асоціація дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства м. Полтави» для:

– проходження реабілітаційного курсу дітей з інвалідністю та оплати послуг з перевезення дітей з одним супроводжуючим на загальну суму 57 тисяч 500 гривень;

– проведення реабілітації дітей з інвалідністю до 18-ти років, хворих на дитячий церебральний параліч та інших, яким показано надання медичних послуг з реабілітації в ТзОВ «Міжнародна клініка відновного лікування» м.Трускавець на загальну суму 68 тисяч 678 гривень.

Також, під час засідання виконкому було ухвалене рішення, відповідно до якого доповнили перелік перевізників, що входитимуть у програму компенсаційних виплат. А саме, компенсацію за пільгове перевезення громадян отримуватимуть «Товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБУС АВТО ПОЛТАВА», Приватний підприємець «ЛЮКСТРАНС», Фізична особа-підприємець Попов Андрій Юрійович.

Перейти до вмісту