Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтавській ОДА за участі заступника Міністра обговорили протидію та запобігання домашньому насильству

Сьогодні у Полтавській облдержадміністрації відбулося засідання круглого столу в режимі відеоконференц-зв’язку з питань запобігання та протидії домашньому насильству, жорсткому поводженню з дітьми та оперативного реагування на факти скоєння насильства. Його провели заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович та заступник голови Полтавської облдержадміністрації Олег Пругло спільно з керівниками районів, міст та ОТГ Полтавщини.

“На Полтавщині розпорядженнями голів районних державних адміністрацій призначені заступники, які відповідають за дане питання. Наразі, за 9 місяців, в області зареєстровано понад 1 тис. звернень людей, які постраждали від насильства у сім’ї. Ми розуміємо, що це лише вершина айсберга. Тому цю роботу треба проводити дуже ретельно. Потрібно змінювати свідомість”, – сказав Олег Пругло.

У свою чергу заступник Міністра соціальної політики України зауважила, що в Україні з грудня минулого року діє Закон щодо запобігання та протидії домашньому насильству, жорсткому поводженню з дітьми.

“Ми визначили кроки щодо попередження насильства стосовно трьох вікових категорій. Перше – це робота з дітьми. Тут важлива роль закладів освіти (шкіл, садочків), щоб сформувати у дітей модель ненасильницької поведінки позитивним прикладом. Дитина-жертва – це не лише та дитина, яка безпосередньо зазнає насильства, а й та, яка є свідком таких дій. Друга категорія – це молодь. Вона не розуміє риторику і любить робити модні, стильні речі. Тому нам важливо зробити модним для молоді ненасильницьку поведінку. Дорослим треба говорити про раціональні речі. Раціонально – це коли у вашій сім’ї все гаразд, не чиниться насильство”, – сказала Наталія Федорович.

Вона також зауважила, що насильство не є чимось соромним і винятковим. Воно властиве для різних сімей незалежно від їхнього соціального статусу чи місця проживання. Тому замовчувати дану проблему не варто.

Перейти до вмісту