Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтавській ОДА відбулися штабні тренування

Відбулися  штабні тренування на тему «Координація діяльності органів управління при переведенні територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Полтавської області з режиму функціонування в мирний час на режим функціонування в особливий період».

Відпрацювали діяльність підрозділів, які задіяні під час тренування та  визначились, які підрозділи потребують додаткової уваги, а які спрацювали злагоджено. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

 «Перевірили як працює система оповіщення при переході з мирного часу на особливий. Важливо під час тренування відпрацювати дії в надзвичайних ситуаціях та взаємодію між органами управління. Також маємо дати оцінку діяльності усіх підрозділів та служб. Наразі ми проводимо оцінку діяльності й взаємодію підрозділів штабу цивільного захисту», – повідомив голова облдержадміністрації Валерій Головко.

«При отриманні даного сигналу, голови райдержадміністрацій повинні відкрити пакети і діяти за призначенням. Таке ж тренування мають провести у себе в підрозділах на відповідних територіях зі своїми підлеглими. Такі тренування проводяться задля того, щоб кожен працівник знав свої дії та готовий був виконати поставлені завдання», – говорить начальник управління з питань цивільного захисту Полтавської облдержадміністрації Віктор Стеблянко.

Також голова ОДА дав доручення провести визначення планів цивільного захисту на особливий період, до 25 грудня 2018 року провести штабні тренування з питань проведення відповідних даних територіальних систем цивільного захисту у Полтавській області  з режиму у мирний час на режим особливий період та відпрацювати питання оповіщення та зв’язку.

Перейти до вмісту