Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтавській митниці розповіли про міжнародний пункт пропуску в аеропорту «Полтава»

Начальник відділу митного оформлення № 2 Ігор Безрук повідомив, що міжнародний пункт пропуску в аеропорту «Полтава» працює в режимі виконання міжнародних рейсів.

Аеропорт «Полтава» відкритий згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 20.12.2017 №1024-р «Про відкриття міжнародного пункту пропуску через державний кордон в аеропорту «Полтава» для вантажного і пасажирського повітряного сполучення з постійним режимом функціонування і цілодобовим часом роботи».

Як повідомили в Головному управлінні ДФС у Полтавській області, митне оформлення в міжнародному пункті пропуску забезпечується відділом митного оформлення № 2.

Головуючий ознайомив присутніх з порядком ввезення товарів громадянами через пункти пропуску через державний кордон України.

Під час переміщення товарів через пункти пропуску через державний кордон України, відкриті для повітряного сполучення діє двоканальна система митного контролю.

Двоканальна система – це спрощена система митного контролю, яка дає громадянам змогу здійснювати декларування обираючи один з двох каналів проходу через митний кордон України.

Громадянин самостійно обирає відповідний канал («Зелений коридор» або «Червоний коридор») для проходження митного контролю двоканальною системою.

Канал, позначений символами зеленого кольору (“зелений коридор”), призначений для декларування шляхом вчинення дій громадянами, які переміщують через митний кордон України товари в обсягах, що не підлягають оподаткуванню митними платежами та не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території і не підлягають письмовому декларуванню.

Канал, позначений символами червоного кольору (“червоний коридор”), призначений для всіх інших громадян.

Обрання “зеленого коридору” вважається заявою громадянина про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території та свідчить про факти, що мають юридичне значення.

Громадяни, які проходять (проїжджають) через “зелений коридор”, звільняються від подання письмової митної декларації. Звільнення від подання письмової митної декларації не означає звільнення від обов’язкового дотримання порядку переміщення товарів через митний кордон України

Не допускається вивезення (пересилання) громадянами за межі митної території України товарів, незалежно від їх загальної фактурної вартості, згідно з переліком , визначеним Кабінетом Міністрів України.

Ігор Безрук зазначив, що станом на 27.11.2018 пропущено через митний кордон України в пункті пропуску в аеропорту «Полтава» 8 повітряних суден (в листопаді – 1) та близько 1000 пасажирів.

 

Перейти до вмісту