Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві вшанували загиблих на сході бійців (ФОТО)

На Алеї Героїв центрального міського кладовища напередодні відзначення Дня Гідності та Свободи представники влади та мешканці міста поклали квіти до могил загиблих бійців та провели молебень.

Щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій (Помаранчевої 2004 року та Революції Гідності 2013 року) відзначається День Гідності та Свободи. Його встановили згідно з указом Президента України Петра Порошенка «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…».

Слава про подвиг наших героїв житиме вічно. Низький уклін кожному, хто й нині бореться за свободу на Сході країни. Щирі слова співчуття родинам загиблих воїнів. Вірю, що завдяки відвазі героїв над усією Україною запанує довгоочікуваний мир.

Сьогодні, напередодні відзначення Дня гідності та свободи, разом із Архієпископом Полтавським і Кременчуцьким Владикою Федором вшанували пам`ять та поклали квіти до могил на Алеї героїв, які віддали своє життя за незалежність нашої країни”, – розповів перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Пісоцький.

Напередодні свята до могил полтавців, які загинули на сході нашої країни, представники обласної влади, серед яких перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Андрій Пісоцький, заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло, а також прості полтавці поклали квіти. Перед цим Архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір провів молебень.

Вже традиційно кожного року ми вшановуємо наших хлопців, які віддали своє життя за честь та гідність нашої України. Дуже важливо пам’ятати те, з чого все розпочиналося. На жаль, зараз дехто вже забув про ці моменти та пам’ятає для цього все це робилося та якою ціною дісталося”, – розповів заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Олег Пругло.

Перейти до вмісту