Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відбудеться ІІ Всеукраїнський фестиваль юнацької творчості “У світі Астрід Ліндгрен”

17-18 листопада у Полтаві відбудеться ІІ Всеукраїнський фестиваль юнацької творчості “У світі Астрід Ліндгрен”. Фестиваль має на меті не тільки залучення до читання книг, а й знайомство із дитячою культурою Швеції через постать найзнаковішої шведської дитячої письменниці.

Організовує захід ГО Педагогічний центр “Академія” та школа “Паросток”. Під час фестивалю буде йтися про шведський досвід молодіжної і дитячої соціальної активності, як полюбити книги та сформувати читацьку культуру в родині, чому батькам та вчителям варто об’єднуватися навколо ідеї активного читання, що надихає школярів цікавитися літературою, історією, культурою європейських народів.

За інформацією організаторів, до першого фестивалю юнацької творчості “У світі Астрід Ліндгрен” долучилося понад 500 учасників з України і закордону. А це: сотні малюнків, десятки годин літературознавчих дискусій, презентацій та досліджень, а ще – вистави, соціальні проекти, кінопокази, ігри й солодощі.

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ у Полтаві

17 листопада 2018 року
10.00 – відкриття фестивалю
10.30 – презентація робіт учасників фестивалю в номінації «Образотворче мистецтво (ілюстрування творів Астрід Ліндгрен)»
– змагання учасників у номінації «Літературознавство та читацька компетентність» (конкурс знавців творчості Астрід Ліндгрен)
12.00 – літературно-рольовий конкурс «Герої Астрід серед нас»
– змагання учасників в номінації “Есеїстика”
13. 30 – благодійна акція «Поки можеш, будь добрим!».
14.30 – підведення підсумків, нагородження учасників.

18 листопада 2018 року
10.00 – змагання учасників фестивалю в номінації «Країнознавство та культура Швеції»
– літературознавча конференція “Не хочу писати для дорослих!” за творчістю Астрід Ліндгрен для школярів, учителів та студентів;
12. 30 – благодійна акція «Поки можеш, будь добрим!».
13. 30 – підведення підсумків фестивалю, нагородження учасників, виступи призерів. 

Перейти до вмісту