Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У лубенській школі реконструюватимуть систему теплопостачання

Ініціативи ЄС спрямовані на забезпеченння сталого розвитку, економіки та клімату зібрали у Києві на конференцію з питань сталого економічного розвитку країн Східного партнерства сотні представників України, Білорусі, Молдови та країн Закавказзя – Азербайджану, Вірменії, Грузії. До роботи представницького заходу долучилася також делегація з Лубен на чолі з міським головою Олександром Грицаєнком.

Про це інформує газета “Лубенщина”.

До учасників конференції з вітальними словами зверталися Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко, міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, керівник Представництва ЕС в Україні Хью Мінгареллі, директор групи підтримки України DG NEAR Європейської Комісії Пітер Вагнер, директор НДО «Офіс Европейських експертиз та комунікацій» Білорусії  Світлана Зінкевич, керівник програми М4EG Пітер Корсбі та інші.

На обговорення було винесено безліч важливих тем. Зокрема, під час панельних дискусій розглядалися питання планування та управління місцевими енергетичними ресурсами, фінансування кліматичних проектів у муніципалітетах, ролі місцевих органів влади у забезпеченні сталого розвитку.

Приємно зазначити, що на цій конференції Лубни отримали від Світового Банку сертифікат за якісно підготовлений план місцевого економічного розвитку. Відзнаку вручив представник вказаної інституції Остін Кілрой.

Крім того, Лубенська міська рада стала переможцем в обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад Полтавської області та отримає 600 тисяч гривень співфінансування з обласного бюджету на втілення проекту  «Реконструкція системи теплопостачання ЗОШ №3 в м. Лубни».  Основним  його завданням є встановлення газового котла шафового типу укомплектованого сучасним і якісним обладнанням для рівномірної подачі теплоенергії в кількості, яка необхідна для якісного забезпечення комфортної температури в приміщенні школи залежності від кліматичних умов.

Перейти до вмісту