Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Лохвиці відбувся семінар шкільних бібліотекарів

Днями на базі Лохвицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 відбувся семінар шкільних бібліотекарів Лохвицького району та Лохвицької ОТГ на тему «Впровадження Універсальної десяткової класифікації в практику роботи шкільної бібліотеки». Про це повідомили у Лохвицькій міській раді.

Відповідно до наказу МОН України від 26.06.2017 № 929 «Про впровадження Універсальної десяткової класифікації в практику роботи бібліотек» передбачено перехід у бібліотеках загальноосвітніх навчальних закладів на систематизацію документів за УДК.

Семінар розпочала методист РМК відділу освіти Лохвицької РДА Яременко Т.П., яка ознайомила присутніх із офіційними та нормативними документами з даного питання, розповіла про доцільність впровадження УДК у шкільних бібліотеках.

Позитивні емоції та мотивацію до роботи учасників семінару викликав виступ представників учнівського самоврядування із проектом «Шкільній бібліотеці – українську книжку».

Питання «Впровадження Універсальної десяткової класифікації у практику роботи бібліотек» широко розкрила у своєму фаховому виступі бібліотекар Лохвицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 Цюцюра Валентина Михайлівна.

Вона провела майстер-клас по роботі з таблицями УДК, звернула увагу на адаптування робочої схеми класифікації за УДК для систематизації документів для шкільних бібліотек.

У ході семінару обговорили орієнтовний план дій для бібліотек щодо організації роботи з упровадження УДК. Валентина Михайлівна поділилася досвідом переходу на нову систему у стінах шкільної бібліотеки.

Підсумки семінару підвела методист РМК відділу освіти Лохвицької РДА Яременко Т.П. За відгуками, учасники семінару отримали нові знання та практичні навички щодо впровадження нової класифікації.

Перейти до вмісту