Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

У лікарні «Правобережній» в Кременчуці перевірила організацію та якість харчування (ФОТО)

Задля вивчення стану організації централізованого харчування в лікувальних закладах міста та враховуючи рекомендації постійної депутатської комісії з питань освіти, молоді, культури, спорту, соціального захисту населення, розгляду питань, пов’язаних з АТО, охорони здоров’я, материнства та дитинства, міський голова Віталій Малецький створив тимчасову робочу групи з перевірки організації централізованого харчування в стаціонарних відділеннях комунальних некомерційних медичних підприємств. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Сьогодні члени робочої групи на чолі із заступником міського голови Ольгою Усановою здійснили першу перевірку лікувальних закладів – перевірили  організацію харчування у лікарні «Правобережній».

Головний лікар КНМП “Кременчуцька міська лікарня “Правобережна” Віктор Севастьян зазначив, що його задовольняє організація харчування у підпорядкованому йому лікувальному закладі  на умовах аутсорсингу. Тепер керівнику лікарні не потрібно вирішувати питання, де закуповувати продукти, шукати постачальників та вирішувати інші  питання, пов’язані з харчуванням. Він може більш детально зосередитися на питаннях забезпечення лікувального процесу. Позитивно оцінюють  якість харчування і пацієнти, з якими також цього для поспілкувалися члени робочої групи.

Звичайно, що до поля зору перевіряючих, в першу чергу, попав харчоблок лікарні. Варто зазначити, що порушень під час перевірки вони не виявили: належним чином були оформлені документи, в наявності були технологічні картки, всі працівники мали санітарні книжки,  відповідним було і меню. Члени комісії скуштували, приготовлені для пацієнтів страви та перевірили процес роздачі їжі безпосередньо у відділеннях. І вцілому позитивно оцінили організацію і якість харчування у цьому закладі охорони здоров’я. Представники  Держпродспоживслужби, які також увійшли до складу робочої групи, також відзначили, що значних порушень в організації процесу харчування у лікарні «Правобережній» вони не виявили.

Перейти до вмісту