Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

У Бутенківській ОТГ запрацював швейний цех

Майже тридцять нових робочих місць створено за кілька останніх місяців в Бутенківській об’єднаній територіальній громаді, єдиній поки що в Кобеляцькому районі Полтавщини.

Лише невдовзі мине рік з моменту перших виборів в цій ОТГ, а громада, очолювана Миколою Скрильником, демонструє постійні здобутки, повідомляють у прес-центрі ініціативи “Децентралізація”.

На початку літа тут запрацював центр безпеки громадян. Нині ж продовжує набирати виробничих потужностей новий швейний цех. З пропозицією його відкрити в Кобеляцькому районі звернулися київські підприємці, які вже давно спеціалізуються на пошитті верхнього одягу.

Спочатку пропонувалося, щоб швейний цех відкрили в Кобеляках, а працівників возили на роботу. Та керівництво й мешканці громади наполягли, щоб підприємство все-таки базувалося в Бутенках. Головні аргументи: працівникам буде значно зручніше, а основні податки надходитимуть до бюджету ОТГ.

Керівництво громади оперативно вирішило усі організаційні моменти. Виробництво розташували в занедбаній донедавна будівлі колишнього сільського клубу. Частина майбутніх швачок пройшли навчання за сприяння Фонду зайнятості. Поки що основним асортиментом, який виготовляється у Бутенках, є верхній спецодяг (куртки та бушлати для працівників силових й охоронних структур). В подальшому планується розширяти лінійку виробів.

«Ця молода амбітна ОТГ показує яскраві результати своєї діяльності. Сподіваюся, що прокинуться інші великі населені пункти Кобеляччини та районний центр й нарешті створять свої об’єднані громади. Бо ж іншого шляху для розвитку просто не існує», – говорить Геннадій Фасій, радник з надання муніципальних послуг Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

Перейти до вмісту