Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Стрічка «Гірська жінка: на війні» стала тріумфатором двох кінофестивалів

Створена за підтримки Держкіно українсько-французько-ісландська стрічка Бенедикта Ерлінґссона «Гірська жінка: на війні» отримала чотири нагороди 60-го Nordic Film Days Lübeck та три нагороди Міжнародного кінофестивалю «Корона Карпат» у Трускавці.

Вперше в історії Міжнародного кінофестивалю фільмів з країн Північної Європи у Любеку (Nordic Film Days Lübeck) одна стрічка виборола одразу чотири нагороди фестивалю. Фільм «Гірська жінка: на війні» відзначили NDR Film Prize в еквіваленті 12 500 євро, Baltic Film Prize for a Nordic Narrative Film (2 500 євро), Interfilm Church Prize (5 000 євро) та Призом глядацьких симпатій (5 000 євро), пише Держкіно.

На МКФ «Корона Карпат» у Трускавці фільм отримав Ґран-прі фестивалю за найкращий фільм, Приз фестивалю за найкращий сценарій та Приз фестивалю за найкращу жіночу роль.

Міжнародний кінофестиваль фільмів з країн Північної Європи (Nordic Film Days Lübeck) відбувається у Любеку щорічно з 1956-го року. Фестиваль проводиться муніципалітетом міста Любек за підтримки скандинавських та балтійських кіноінститутів і фондів. Багато режисерів-зірок світового кіноматографа – Білле Аугуст, Лассе Халльстрьом, Акі Каурісмякі, Фрідрік Тор Фрідрікссон та інші – свого часу дебютували в рамках кінофестивалю Nordic Film Days Lübeck. 60-й Міжнародний кінофестиваль фільмів з країн Північної Європи у Любеку проходив з 30 жовтня по 4 листопада. Сьомий Трускавецький МКФ «Корона Карпат» відбувався з 1 по 4 листопада за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Нагадаємо, що днями картина «Гірська жінка: на війні» отримала найпрестижнішу кінопремію скандинавського регіону The Nordic Council Film Prize.

Перейти до вмісту