Ви тут:
Суспільство 

Шпалери для кухні

Без сумніву, кухня – це дуже важливий простір квартири або дому для кожного члена сім ’ї. Тому, вона повинна бути стильною, практичною та затишною. Шпалери на стіну для кухні відіграють дуже важливу роль, тому для їх важливо підібрати правильно, враховуючи ті чи інші вподобання власників.

Які шпалери підходять для кухні?
Кухня – це територія підвищеної вологості, тому, підбираючи шпалери для стін, це потрібно приймати до уваги. Вони повинні бути практичними, не вбирати в себе кухонні аромати. Біля раковині та плити краще покласти плитку або панелі, які зручно мити, тому що в цих зонах шпалери будуть швидко забруднюватись.
По своїм властивостям, шпалери бувають такими:

  • Шпалери для кухні, що миються. За останні роки цей різновид дуже популярний. Їх можна легко мити, вони дуже стійкі до перепадів температур. У будь-якому разі, вони не порвуться і не зморщаться.
  • Рідкі шпалери. Цей різновид має у своєму складі мінеральну крихту, целюлозу, фарбувальні пігменти. Перед тим, як застосувати таку суміш, її розводять водою та наносять на стіни. При ушкодженні тої чи іншої ділянки, їх можна замінити.
  • Вінілові. Ці шпалери підійдуть для однотонної обробки стін. Таке покриття відрізняєтся доброю щільністю, не вигорає на сонці. Якщо потрібно приховати нерівності стін, це – найкращий варіант. Цей різновид має дезинфікуючі властивості, тому для кухні це найкращий варіант.
  • Флізелінові шпалери. Матеріал шпалер має у своєму складі волокна целюлози. Вони добре лягають на стіну, не рвуться. Це добра знахідка для кухні – вони стійкі до вологи, довговічні, легкі у прибиранні.
  • Акрилові. Вони складаються з особливого матеріалу і мають тонке акрилове покриття. Така фарба розробляє гарний повітрообмін у кухні та не містить поганих речовин. У шпалер часто є малюнки, тому не можна терти їх ганчірками.
  • Склошпалери. Вони виробляться з екологічно чистих матеріалів. Їх можна використати для маскування нерівностей та тріщин. Вони не пропускають вологу та не рвуться, до того ж, якщо колір набридне, поверхню можна буде перефарбувати.

    Зараз також популярністю користуються фотошпалери. Перед тим, як зробити покупку, подивіться на фото шпалерів для кухні перейшовши за посиланням https://art-oboi.com.ua/oboi, щоб представляти собі загальну картину, яку ви бажаєте отримати. На цьому сайті ви зможете зробити вдалу покупку, до того ж, вибір товарів вас вразить.

Перейти до вмісту