Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Рятувальники Полтавщини розповідають, як запобігти пожежі в помешканні (ФОТО)

Сьогодні фахівці обласної Служби порятунку «101» провели профілактичні бесіди з мешканцями міст Полтава, Горішні Плавні, Карлівка, а днями раніше з жителями Кобеляцького, Козельщинського, Котелевського та Шишацького районів. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Спілкуючись з громадянами рятувальники розповідали основні правила пожежної безпеки під час опалювального періоду, роз’яснювали як запобігти пожежі в будинку, навчали алгоритму дій на випадок виникнення загоряння. Також, співробітники ДСНС вручали тематичні листівки та пам’ятки. 

Головне управління ДСНС України у Полтавській області закликає громадян дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки у побуті.

– Не паліть у ліжку, слідкуйте за станом та справністю електромережі, у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо. Також, не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками, намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

Подбайте про захист помешкання при користуванні пічним опаленням. У разі виникнення пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!

Пам’ятайте, що сумлінне дотримання правил пожежної безпеки під час опалювального періоду – запорука збереження життя, – наголошують рятувальники.

Перейти до вмісту