Ви тут:
Суспільство Україна 

Представили першу виготовлену в Україні електровантажівку

22 листопада  у Луцьку  презентували першу українську електромашину, виготовлену АТ «АК «Богдан Моторс» для компанії Banke Electromotive (Королівство Данія). Захід відбувся на луцькому ДП «Автоскладальний завод №1» АТ «АК «Богдан Моторс».

Презентована електромашина муніципального використання ERCV27 є першою розробленою та виготовленою в Україні повністю електричною вантажівкою. Цього року розпочнеться її серійний випуск в рамках масштабного контракту з європейською компанією. Електромашина має запас ходу без підзарядки 220 км і швидкість 80 км/год.

«Ми поступово спростовуємо розповсюджену думку про те, що Україна є виключно країною аграрною. Ми в Міністерстві інфраструктури переконані, і в Уряді у нас багато однодумців, що Україна може і повинна бути високотехнологічною державою. Презентований електротранспорт повністю розроблено і зроблено в Україні. Це буде Made in Ukraine в Європейському Союзі. Це надзвичайно добрий показник того, що всі наші плани з розвитку електротранспорту йдуть в правильному напрямку. Ми віримо в майбутнє України як високотехнологічної країни і віримо в електротранспорт і електромобілебудування, як новітню індустрію нашої держави», − заявив Володимир Омелян.

Міністр інфраструктури, оглядаючи виробничі потужності заводу, наголосив на важливості якомога швидше створити найкращі умови для розвитку ринку електротранспорту: «У Верховній Раді України знаходяться нами розроблені законопроекти щодо стимулювання розвитку ринку електротранспорту. Вони передбачають абсолютно новий підхід на законодавчому рівні щодо мотивації виробників виробляти літієві батареї, електрокари і електротехніку в Україні. Ця програма розрахована на 15 років. Якщо ці закони будуть проголосовані, то Україна отримає нову якість і нове виробництво».

 

Перейти до вмісту