Ви тут:
Суспільство Україна 

Правила призначення субсидій однакові для всіх, тому повинні діяти по всій території України, – Андрій Рева

За словами Міністра соціальної політики України Андрія Реви, програма житлових субсидій передбачає забезпечення допомогою абсолютно усіх громадян, які дійсно потребують державної підтримки, а місцеві управління соціального захисту зобов’язані не лише приймати рішення про призначення чи непризначення субсидії, але й надавати пояснення та консультації громадянам.

“Між Міністерством соціальної політики та управліннями соцзахисту на місцях відсутня вертикаль – ці управління підпорядковані безпосередньо місцевим органам влади. Але, Міністерство здійснює нормативне регулювання, і коли приймається постанова Кабінету Міністрів, то вона повинна застосовуватись усіма однаково. При цьому Міністерство надає усі потрібні роз’яснення”, – пояснив Міністр.

Він також зазначив про те, що питання про створення соціального інспекторату для можливості аудиту роботи та правомірності прийняття рішень місцевими управліннями соціального захисту вже довгий час не рухається, від чого страждають, в першу чергу, інтереси громадян.

“Норми законодавства повинні застосовуватись однаково, по усій території України. Коли люди звертаються до нас, то ми бачимо, що ці норми застосовуються не однаково. І, для того щоби забезпечити однакове застосування законодавства, ми повинні мати певні контролюючі функції по відношенню до структур, які Міністерству соціальної політики безпосередньо не підпорядковуються. Саме в цьому полягає ідея соціального аудиту. Але, на жаль, відповідний законопроект уже довгий час знаходиться в профільному комітеті і не рухається”, – заявив Андрій Рева.

Перейти до вмісту