Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Полтавський університет перший серед полтавських вишів у престижному світовому рейтингу Webometrics

Оприлюднено рейтинг університетів світу за рівнем їх присутності у мережі станом на липень 2018 року Ranking Web of Universities від Webometrics. Згідно рейтингу, Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка посів 66 сходинку в топ-100 українських закладів вищої освіти.

Це найкращий результат серед полтавських вишів, представлених у рейтингу (УМСА – 93 місце, ПНТУ – 140, ПДАА – 169, ПУЕТ – 184), а серед педагогічних закладів України – другий (після НПУ імені М. П. Драгоманова), повідомляє прес-служба університету.

Джерело http://www.webometrics.info/en/Europe/Ukraine%20

Ranking Web of Universities від Webometrics оцінює присутність вищих навчальних закладів у мережі. Рейтинг Webometrics оцінює більше 24 тис. ВНЗ світу (в тому числі й 326 українських). При визначенні місця університету в рейтингу розробники враховують такі показники: Presence (Присутність) – кількість сторінок у домені установи відповідно до даних Google; Visibility (Видимість) – кількість зовнішніх джерел, які містять зворотні посилання на веб-сторінки університету, яка розраховується за допомогою британської компанії Majestic; Transparency (or Openness) (Прозорість, або Відкритість) – кількість цитат топ-авторів установи за Google Scholar Citations; Excellence (or Scholar) (Якість, або Науковість) – кількість статей науковців, які працюють в університеті, що входять до кращих 10 % найбільш цитованих у 26 дисциплінах за розрахунками Scimago.

Перейти до вмісту