Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавська ОДА виплатила майже 1,5 млн грн матеріальної допомоги сім’ям загиблих воїнів АТО та ООС

У Департаменті соціального захисту населення Полтавської ОДА надають матеріальну допомогу сім’ям учасників АТО та ООС у рамках програми соціального захисту і забезпечення населення.

Один з пріоритетних напрямків діяльності Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА — допомога бійцям ООС та їх сім’ям. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

– Ми всі боржники тих хлопців, які в найскладніший момент стали на захист України. Тому ми в адміністрації працюємо над створенням для них усіх умов. Ми будемо підтримувати наших бійців і після закінчення війни, тому що і для Полтавщини, і для України пам’ятати і шанувати своїх героїв — це надзвичайно важливо, — говорить голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Допомога учасникам АТО, ООС, членам їх сімей та членам сімей загиблих надається в рамках Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області. 

– На реалізацію Програми у поточному році спрямували з обласного бюджету більше 27,9 млн грн, — розповідає директор Департаменту соцзахисту ПОДА Людмила Корнієнко.

Всього сім’ям учасників АТО та ООС цього року надавали допомогу у п’ятьох напрямках:

– Членам сімей загиблих учасників  антитерористичної операції та операції об’єднаних сил;

Допомогу одержали 6 сімей у розмірі 25 тис. грн кожна.

– Членам сімей померлих учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил на спорудження надгробка на могилі загиблого, упорядкування території поховання;

Отримали 7 сімей у розмірі 10 тис. грн кожна.

– Разова грошова допомога членам сімей померлих ветеранів війни з числа учасників  антитерористичної операції, операції об’єднаних сил;

Надали 354 особам у розмірі 2 тис. грн кожній.

– Санаторно-курортне оздоровлення членів сімей загиблих ветеранів війни з числа учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил.

Забезпечили 57 осіб. Витрати варіюються, ціна путівки в середньому — 9,5 тис. грн. Всього виплатили 514,4 тис. грн.

– додаткова матеріальна допомога  на оздоровлення в санаторно-курортних закладах, які розташовані  на території Полтавської області, в т.ч. учасникам антитерористичної операції та операції об’єднаних сил.

Виділили 145 особам у розмірі до 2 тис. грн. Всього: 56,9 тис. грн.

— Крім матеріальної допомоги, яку ми систематично надаємо воїнам, які зараз боронять країну, ми підтримуємо бійців та їх родини на всіх етапах. Це і програми реабілітації, і робота з психологами. З кожним роком ми намагаємося охопити більше людей, надати ще більше можливостей тим, хто цього потребує, — наголосив заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий.

Крім того, за 2015 — 2018 роки область отримала 62 млн грн в рамках державних програм. Їх спрямували на забезпечення житлом 95 родин учасників АТО та ООС. Житло отримали:

  • 41 сім’я загиблих учасників антитерористичної операції;
  • 54 сім’ї осіб з інвалідністю I-II групи з числа учасників антитерористичної операції.

Довідково: У 2013-му Департамент соціального захисту населення прийняв програму соціального захисту і соціального забезпечення населення, яку планують втілювати до 2020-го.

Перейти до вмісту