Ви тут:
Суспільство 

Парламентська асамблея НАТО ухвалила три жорсткі резолюції щодо РФ

Під час Парламентської асамблеї НАТО прийняли три жорстокі стосовно Росії резолюції про порушення міжнародного права з боку Федерації, засудження агресії проти України, посилення антиросійських санкцій

Про це 20 листопада заявила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, передає Еспресо.TV.

“Українській делегації разом вдалося провести поправки до кількох важливих резолюцій, зокрема попровки, до стосуються мілітаризації Криму і Азовського моря по аеропорту протидія гібридним заргрозам РФ. Також ми провели всі поправки що стосувалися “Північного потоку -2″”, – сказала Геращенко.

За словами Геращенко, українській делегації вдалося провести поправки і про статус окупованих Росією територій Грузії і України, а також посилення сил НАТО на Сході.

Перша резолюція “Оновлення реакції на російські гібридні атаки” критикує Росію за втручання у демократичні процеси інших держав, агресію проти України, використання отруйних хімічних сполук, порушення міжнародного права та інші безвідповідальні дії. Автор резолюції, Лорд Джоплінг, рекомендує країнам-членам НАТО низку рекомендацій. Крім того, суттєве розширення санкцій проти РФ, повідомляє “Укрінформ“. 

У другій резолюції “Посилення стримування НАТО на сході” увагу звернули на посилення дестабілізаційної поведінки Росії на світовій арені. І запропонували відреагувати шляхом збільшення інвестицій у розробку сучасного озброєння, спроможного стримувати амбіції Москви. Крім того, у ході дебатів представили два розширених звіти з детальним аналізом викликів, які Росія створює для НАТО.

Ще одну резолюцію “Енергетична безпека: стратегічний виклик для Альянсу” ухвалили під Парламентської асамблеї. Її авторка, Аушріне Армонайте, нагадала світу історію тривалого енергетичного шантажування Росією і закликала держави-члени НАТО активно працювати над урізноманітненням джерел постачання енергетичних ресурсів.

Перейти до вмісту