Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Лубенщині волонтерів навчали всебічно підтримувати жертв націонал-соціалізму

У приміщенні молодіжного центру, що діє на базі Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика відбулось навчання «Бути волонтером – це для мене». Перше установче навчання організували в рамках проекту посилення всебічної підтримки жертв націонал-соціалізму. До участі у якості спікерів запросили досвідчених волонтерів попередніх проектів. А учасниками заходу стали добровільні помічники, працівники та партнери проекту. Заохочували під час навчання і нових його учасників.

Керівник проекту Олександр Чепур переконаний, що подібні навчання допомагають особам старшого віку бути довше активними та корисними для своєї громади, а молоді розвинути особистісні, професійні й творчі здібності, більш обмірковано обрати професійну сферу, навчитися працювати з особами похилого віку, повідомили у Лубенській РДА.

Під час заходу учасники ознайомились з специфікою проекту, переглянули відео, що розповідає про програму «Місце зустрічі: діалог», обговорили хто такі волонтери та які основні якості людини, яка безкорисно допомагає іншим. Досвідом з новими учасниками – учнями Лубенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. ім. В. Роїк № 7 ділилися студенти Лубенського медичного училища і люди старшого віку. Учасники виконали практичні вправи, брали участь у груповій роботі.

Привітала присутніх директор Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Валентина Сьомак. Вона підкреслила, що навчання, в першу чергу сприятиме наданню якіснішої допомоги колишнім жертвам націонал-соціалізму. Тож, під час заходу волонтерська праця людей поважного віку була оцінена та вшанована і визнана. А молоді люди, які з якихось причин вагалися і мали сумніви, займатися їм волонтерською діяльністю чи ні, найближчим часом зможуть себе спробувати як волонтери даного проекту.

Навчання організували в рамках проекту “Посилення всебічної підтримки жертв націонал-соціалізму, що мешкають у віддалених селах Лубенського та Гребінківського районів Полтавської області”. Проект реалізовується за підтримки Німецького фонду “Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє.” за програмою «Місце зустрічі: діалог».

Перейти до вмісту