Ви тут:
Суспільство Україна 

На Донбасі бойовики вчергове застосували лазери, – українська сторона СЦКК

Українська сторона СЦКК повідомляє, що у звіті СММ ОБСЄ, який опублікований 31 жовтня 2018 року, зафіксовано чергове застосування противником лазерного обладнання в районі Станиці Луганської:

“Здійснюючи моніторинг на мосту у Станиці Луганській (15 км на північний схід від Луганська), команда Місії бачила синій лазерний промінь, спрямований у північному напрямку, з відомої позиції збройних формувань на вершині пагорба південніше моста та західніше пам’ятника Князю Ігорю”, – йдеться в повідомленні.

Раніше СММ вже спостерігала подібні промені у тому ж місці, причому, бойовики підтвердили факт застосування лазерної зброї, що відображено у звіті СММ ОБСЄ за 04.10.2018.

2 жовтня цього року, Командування об’єднаних сил вже повідомляло про застосування бойовиками лазерної зброї в районі КПВВ «Мар`їнка», внаслідок чого зазнав поранення очей військовослужбовець Державної прикордонної служби України.

Застосування засліплюючої лазерної зброї прямо забороняється 4-м Протоколом від 13.10.1995 до Конвенції про заборону застосування окремих видів зброї, що завдають надмірних ушкоджень, або мають невибіркову дію. Тому, демонстративне використання окупантами такої зброї, варто розцінювати не інакше, як відверту зневагу до норм міжнародного права.

Перейти до вмісту