Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“Ми працюємо над альтернативними варіантами доставки пенсій”, – керівник Пенсійного фонду Полтавщини прокоментував заяви Укрпошти

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Володимир Тараторін під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”, відповідаючи на питання журналістів, прокоментував заяви Укрпошти щодо доставки пенсій.

Зокрема, він наголосив, що Пенсійний фонд не залишить людей у селах без грошей. Тому в Пенсійному фонді розглядають й альтернативний варіант доставки пенсій.

“У зв’язку з заявою Укрпошти про те, що з 1 січня вони відмовляються доставляти пенсію, ми мали напрацювання щодо виходу з цієї ситуації без Укрпошти. Ми не залишили б пенсіонерів без грошей. Але влада пішла на зустріч Укрпошті і виділила 500 млн грн у вигляді цільового траншу безпосередньо для листонош у селах. Поки ми з ними співпрацюємо”, – сказав Володимир Тараторін.

Він також зауважив, що протягом року таких проблем бути неповинно. Разом з цим у Пенсійному фонді перестраховуються.

“Про всяк випадок ми працюємо і над альтернативними способами доставки. Ми готові до різних сценаріїв подій. У будь-якому випадку Пенсійний фонд відстоює інтереси пенсіонерів і підставляє своє плече, які б негаразди на шляху доставки пенсії не були. Цю проблему ми вирішимо у будь-якому випадку”, – наголосив начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області.

На сьогодні, за його словами, близько 62% пенсіонерів отримають виплати через банки. Решта — користуються послугами Укрпошти.

Перейти до вмісту