Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Медики назвали безпечну денну норму цукру

Багато людей прагнуть обмежити кількість швидких вуглеводів в раціоні, але, як вважають дієтологи, проблема полягає навіть не в швидких вуглеводах як таких, а в “прихованому” цукрі.

Всесвітня організація охорони здоров’я вважає, що в день людина може з’їдати 50 грамів цукру і це не принесе шкоди. Насправді, це не так багато, як здається, повідомляє hronika.info

“Прихований” цукор небезпечний тим, що ми помилково приймаємо продукти по «дозволені», хоча насправді вони такими не є. Наприклад, в одній склянці газованої води може бути 10-15 грамів цукру. У випадку з газованою водою це нікого не дивує.

Трохи менше цукру міститься в пакетованих соках. Нам здається, що фрукти і так мають солодкий смак і, хоча на упаковці практично завжди зазначений в складі цукор, ми вважаємо, що його додають зовсім небагато і, скоріше, для консервації. Але це не так – цукру виробники не шкодують, на відміну від фруктів. Цукор може бути й у зовсім несподіваних продуктах – його можуть додавати для поліпшення смакових якостей всюди. Соуси, маринади, кисломолочні продукти, хліб і навіть ковбасні вироби – всі вони можуть містити цукор, причому, досить багато.

Читайте також: Сезон цукроваріння розпочався в Україні і вже заводи наварили перший цукор.

Фахівці вважають, що головна шкода цукру полягає в тому, що ми регулярно перевищуємо норму споживання і контролювати кількість цукру в їжі досить важко. Але зовсім відмовлятися від цукру, без медичних показань, не обов’язково. Прросто уважно вивчайте склад продуктів і намагайтеся не дозволяти собі зайвого.

Перейти до вмісту