Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Маємо єднатись. Ми всі живемо в одній країні”, – Микола Білокінь на зустрічі з представниками нацменшин

Сьогодні керівництво Полтавської ОДА зустрілось з представниками громадських організацій нацменшин – вірменами, азербайджанцями, ромської національності, які проживають на території регіону. На робочій нараді  обговорили низку питань.  

“Ми зустрічаємось напередодні Дня толерантності. Чи українець, чи вірменин, чи єврей, чи росіянин – це всі громадяни, які проживають у нас. І ми повинні єднатись. Серед найпоширеніших питань, з якими звертаються представники нацменшин і до мене, і в Департамент культури – працевлаштування, соціальний захист”, – зазначив заступник голови Полтавської ОДА Микола Білокінь.

Загалом, на Полтавщині, зареєстровано близько 20 громадських організацій національних меншин.

“Ми часті гості на заходах представників нацменшин і якщо не потрапляємо, це сприймається як неповага до них. Однозначно намагаємось максимально приділити увагу їм. Останній раз ми співпрацювали разом на День Європи. У їхніх концертних номерах спостерігається професійний ріст, бо це вже не самодіяльність”, – розповіла директор Департаменту культури і туризму Валентина Вождаєнко.

Представники нацменшин демонстрували елементи своєї культури – традиційні для кожної окремої общини книги, посуд, картини і т.д. Чеченська і мусульманська общини існують у Полтаві більше 20 років, а їх представник Амін – імам Полтавської мечеті – проживає у місті 12 років.

“Полтава це таке місто, яке не любити неможливо. Багато людей приїхали сюди і думали, що будуть тут тимчасово. Але перебуваючи один день у Полтаві, можна вважати, що людина може тут жити завжди. Тут люди добрі, атмосфера гарна”

“Полтава це моя друга батьківщина. Мої батьки в молоді роки переїхали до Полтави. Тому я від народження живу тут, закінчила в Полтавській області школу, інститут. Все моє життя пов’язане з Полтавщиною. Дужу багато друзів тут. Ми знаємо свою мову, чудово знаємо свою мову, шануємо свої традиції, вміємо ліпити полтавські галушки”, – прокоментувала представниця громадської організації “Урарту” (Вірменія) Венера Ріттер.

 

 

Перейти до вмісту