Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Кабмін заборонив під час опалювального сезону відключати теплопостачальників від газу

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про заборону відключення теплопостачальних компаній від енергопостачання під час опалювального сезону.

Про це на своїй сторінці у соцмережі facebook віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

 

“Українці мають бути захищені від безвідповідальності місцевих чиновників, які не спроможні забезпечити теплопостачання в їхні оселі!
На Уряді ухвалили рішення, які забезпечать безперебійне постачання газу теплопостачальникам під час опалювального сезону.
Встановили пряму заборону на відключення та обмеження енергопостачання теплопостачальних підприємств від газу в опалювальний період. Впроваджуємо гарантії безперервної діяльності теплопостачальних підприємств. Це дозволить забезпечити українців взимку теплом.
Також підтримали теплопостачальні підприємства в умовах підвищення тарифу на газ. Врегулювали питання розрахунків підприємств ТКЕ і ТЕЦ з НАК «Нафтогаз» за природний газ. Для підприємств ТКЕ, у період з 1 грудня 2018 р. до 1 квітня 2019 року – рівень розрахунків з НАК за постачання газу складе 78%, а для ТЕЦ – 60% (на сьогодні він становив 90%)”, – йдеться у повідомленні.

 

В існуючому господарському механізмі України теплопостачання будівель здійснюється в основному від централізованих систем. Цьому сприяло краще використання палива, більші можливості впровадження заходів з боротьби з забрудненням атмосфери продуктами спалювання палива, зменшення питомих витрат на експлуатацію. Централізовані системи теплопостачання складаються з трьох основних елементів: джерело теплоти, теплові мережі, системи використання теплоти у споживачів.

Перейти до вмісту