Ви тут:
Суспільство 

Google звинуватили в порушенні правил захисту даних

Споживчі групи в 7 європейських країнах подали скарги проти Google, звинувативши пошукового гіганта в порушенні Загального регламенту щодо захисту даних (GDPR).

Про це повідомляє ITC.ua.

Європейська споживча організація (BEUC), членами якої є всі ці країни, заявляє, що «облудна практика» Google щодо відстежування місцеположення не дає користувачам реального вибору щодо її активації. Крім того, Google звинувачується в тому, що не інформує користувачів належним чином про те, що таке відстеження тягне за собою. Якщо ці скарги будуть підтримані, Google ризикує знову зіткнутися з великими штрафами.

Кожна група направила скарги в свої національні органи, що займаються питаннями захисту даних і дотриманням регламенту GDPR. Всі ці скарги з’явилися після того, як з’ясувалося, Google відстежує пересування користувачів навіть при відключеній геолокації. Сам пошуковий гігант пояснив, що крім «Історії місцезнаходжень» відомості збираються також і через «Історію додатків і веб-пошуку», а також геолокаційні сервіси на самому пристрої. Таким чином, для припинення відстеження розташування користувача необхідно додатково відключати і «Історію додатків і веб-пошуку», яка за замовчуванням активована.

Перейти до вмісту