Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

До кінця року у Шишацькій ОТГ з’явиться нова амбулаторія

У селі Михайлики Шишацької ОТГ зараз мешкають близько 700 людей. В рамках реформи сільської медицини, ініційованої Президентом України, тут будують нову амбулаторію.

Полтавська область долучилася до розвитку мережі сільських амбулаторій однією з перших в Україні. Впровадження ініційованої Президентом Петром Порошенком реформи сільської медицини на Полтавщині, активно підтримує голова ОДА Валерій Головко, повідомляють у Полтавській ОДА.

— У вирішенні будь-якої проблеми важливий комплексний підхід. Тому сьогодні ми працюємо не в одному-двох районах, а розвиваємо медицину одразу по всій області. Я вдячний Президенту за ініціативу та можливість долучитися до неї, — розповів Валерій Головко.

У Шишацькій ОТГ медичне питання стоїть в пріоритеті. Тут виділили 7 млн грн на ремонт 10 амбулаторій і ФАПів.

— Ми виділяємо значні кошти на покращення якості медицини в ОТГ. Проте, амбулаторія у Михайликах вже давно не відповідала медичним нормам. Сьогодні нові підходи, не хочеться ставити нове обладнання в старе приміщення. Наша головна мета — зробити так, щоб кожна людина у Михайликах мала змогу отримувати медичні послуги на місці,— відмітив голова Шишацької ОТГ Олександр Тутка.

Наразі амбулаторія будується за типовим проектом Мінрегіону. Її зводять зі збірного залізобетону з утеплювачем. Це медичний заклад моно-практики на 1-2 два лікаря.

— При будівництві амбулаторій ми обрали найефективніший та оперативний спосіб. Тут, у Михайликах, ми змонтували конструкцію майбутньої амбулаторії у короткі строки. Перші зведені будівлі ми побачимо вже до кінця цього року. І Мінрегіон, і Міністерство охорони здоров’я створили сприятливі умови для будівництва, — зазначив керівник Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА Тимофій Голбан.

Нагадаємо, що в рамках реформи сільської медицини в нові амбулаторії закуплять сучасне обладнання та забезпечать кожну машиною екстреної медичної допомоги. Усього на Полтавщині збудують 27 нових амбулаторій.

Перейти до вмісту