Ви тут:
Суспільство Україна 

Держкіно повідомило про початок виробництва документальних стрічок «Король України» та «Родинна справа»

20 листопада Державне агентство України з питань кіно уклало з кінокомпанією «Тукан Продакшн» договір про надання державної фінансової підтримки повнометражному українсько-австрійському фільму «Король України», а 21-го – з кінокомпанією «Добранічфільм» про фінансову підтримку фільму «Родинна справа».

Про це повідомляє Детектор медіа.

Проект документального фільму «Король України» став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисерами та авторами сценарію фільму є Ґернот Штадлер та Бйорн Кьольц.

З українського боку фільм продюсують Юрій Кузьменко, Наталія Ковтун та Руслан Кацемір (компанія «Тукан Продакшн»), а з австрійського  – Ґернот Штадлер (компанія «GS Film Production»).

Загальна вартість виробництва стрічки – 4 млн 347,5 тис. грн. Сума державної фінансової підтримки становить 2 млн 88 тис. грн.

Фільм розповість про таємне життя Вільгельма фон Габсбурґа, якого багато українців за життя називали Василем Вишиваним і вважали борцем за незалежність України від комуністичної Росії.

Зйомки картини проходитимуть в Україні, Хорватії, Польщі та Австрії. Завершення виробництва стрічки заплановане на лютий 2019 року.

Проект стрічки «Родинна справа» також був серед переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисер фільму – Валерій Балаян, автор сценарію – Євген Положій. Продюсує картину Світлана Рудюк.

Державна фінансова підтримка проекту є 100% і становить 1 млн 262 тис. грн.

Це історія про три зовсім не схожі одна на одну російськомовні родини, які у 2014 році зробили свій вибір на користь України.

Завершення виробництва стрічки заплановане на липень 2019 року.

Перейти до вмісту