Ви тут:
Суспільство Україна 

Апеляційний суд визнав законним звільнення директора ДП «Електронмаш»

20 листопада у приміщенні Київського апеляційного суду відбувся розгляд справи за апеляційною скаргою колишнього директора ДП «Електронмаш» Віктора Мови щодо звільнення його з займаної посади. Віктор Мова вимагав від Мінекономрозвитку поновлення на роботі, стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди.

За результатами розгляду справи суд виніс постанову, якою залишив апеляційну скаргу Віктора Мови без задоволення, а рішення Шевченківського районного суду міста Києва від 13.08.2018 без змін. Раніше Шевченківський районний суд міста Києва не задовольнив позов Віктора Мови до Мінекономрозвитку.

Таким чином, Київський апеляційний суд визнав звільнення Віктора Мови з посади директора державного підприємства «Електронмаш» законним та обґрунтованим.

Водночас, триває досудове слідство щодо посадовців ДП «Електронмаш», яким оголошено про підозру у зловживанні владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України). За інформацією, яка надійшла до Мінекономрозвитку від Служби безпеки України, під час перебування на посаді директора підприємства Віктор Мова разом з іншими посадовими особами незаконно привласнили державне майно на суму понад 60 млн гривень, а також незаконно приватизували виробничі приміщення загальною площею понад 88 384,4 м кв., оздоровчий табір та інші активи на користь юридичної особи, засновником якого є родич Віктора Мови.

Також, за отриманою від СБУ інформацією, колишнє керівництво ДП “Електронмаш” регулярно проводило закупівлі товарів та послуг з порушеннями, часто за завищеними цінами в одних і тих самих приватних структур,  пов’язаних з Віктором Мовою.

Крім того, з початку роботи комісією з проведення інвентаризації майна і зобов’язань ДП «Електронмаш» було встановлено факт знищення частини бухгалтерської документації, а також електронних носіїв інформації, які мали бути досліджені під час інвентаризації.

Довідково

ДП “Електронмаш”  створене на базі заводу електронних обчислювальних та керуючих машин 1965 року і спеціалізується на постачанні комплектуючих та готової обчислювальної техніки та електронної продукції. ДП “Електронмаш” випускає, зокрема, прилади живлення бортових електромереж міського транспорту: тролейбусів, трамваїв, вагонів метрополітену та пасажирських вагонів залізниці, а також побутові лічильники природного газу, контрольно-касові апарати для підприємств торгівлі, громадського харчування та сфери послуг. Продукція держпідприємства включає електронне обладнання для керування вітровими електричними установками потужністю 100 кВт (ВЕУ USW56-100) та 600 кВт (ВЕУ Т 600-48).

ДП “Електронмаш” переданий до сфери управління Мінекономрозвитку у 2014 році зі сфери управління Міністерства промислової політики.

ДП “Електронмаш” включене до групи підприємств, які підлягають приватизації.

Перейти до вмісту