Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Завдяки адвокату системи безоплатної правової допомоги мешканка Новосанжарщини змогла оформити спадщину після померлої сестри

На жаль, досить часто, здавалося б незначна помилка в документах завдає їх власнику величезного клопоту. Так, наприклад, описка у свідоцтві про народження, на яку ніхто не зважав багато років, стає на заваді оформленню спадкових прав і не дає новому господареві у повній мірі розпоряджатись набутим майном.

Як повідомили в.о. директора Першого полтавського місцевого центру з надання БВПД Чернова Світлана, до центру звернулася громадянка В і повідомила, що зверталась до Новосанжарської державної нотаріальної контори з приводу оформлення спадкових прав після померлої сестри. Однак оформити спадщину не має можливості, оскільки у свідоцтвах про їх народження допущено помилки. Щоб відстояти своє право отримання спадщини, жінка звернулася за безоплатною вторинною правовою допомогою й надала усі необхідні для цього документи.

За дорученням Першого полтавського місцевого центру таку допомогу клієнтці надавала адвокат Рябуха Валентина Яківна. Вивчивши документи та фактичні обставини та зібравши необхідні докази, фахівець підготувала заяву про встановлення факту родинних відносин між сестрами та представила інтереси клієнтки в судовому засіданні, де довела споріднення між ними.

Статтею 55 Конституції України кожному гарантовано право на судовий захист оспорюваних або не визнаних прав.
Згідно із ч. 1 ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Згідно п.1 ч.1 ст.315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Рішенням Новосанжарського районного суду Полтавської області заяву громадянки В було задоволено та встановлено факт родинних відносин між нею та її померлою сестрою. Таким чином були усунені перешкоди для оформлення клієнткою своїх прав як спадкоємиці.

Перейти до вмісту