Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

З 8 жовтня розпочне працювати Полтавський обласний збірний пункт, звідки планують відправити 686 призовників

Сьогодні відбулась селекторна нарада з відповідними районними (міськими) головам призовних комісій щодо початку осінньої призовної компанії 2018 року у Полтавській області.

З 1 жовтня розпочали роботу призовні комісії, а з 8 жовтня почне працювати обласний збірний пункт, з якого протягом призову до лав Збройних Сил України буде призвано 686 чоловік.

“Низький рівень явки призовників насамперед є наслідком не повного охоплення оповіщення всього наявного призовного ресурсу районів та не використання головами районних чи міських призовних комісій всіх передбачених законодавством важелів”, – військовий комісар Полтавської області полковник Дмитро Губський.

Обласний комісар відзначив роботу Хорольського району, в якому виконано поставлене завдання на 100%.

“Виконання державного завдання з призову на строкову військову службу, особливо в нинішній ситуації, є надзвичайно важливим”, – наголосив заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло.

Найгірший показник у Котелевському — 0%, Оржицькому — 9%, Карлівському — 22% районах.

“З наступного тижня засідання обласної призовної комісії будуть виїзні і проходитимуть, в районах, де найгірший показник по явці призовників до військового комісаріату. Розпочнемо з Котелевського району”, – сказав Олег Пругло.

Всього під час осінньої призовної компанії до військових комісаріатів Полтавської області повинно прибути понад 14 тис. призовників. Вже зараховано у команди і готові до відправки у війська понад 400 призовників.

“Більшість призовників, які з’явились до військового комісаріату мають підстави на відстрочку. Чималій кількості призовників не вдалося вручити повістки. Голови сільських рад надають відписки, що ці особи не проживають на території їхніх сільських рад, хоча мені вдалося вручити повістку трьом таким призовникам. Тому ми залучаємо до роботи з безвідповідальними сільськими головами правоохоронні органи”, – військовий комісар Віктор Талалай.

Голова Котелевської РДА Віктор Колос сказав, що візьме під особистий контроль дану ситуацію, а також проведе необхідну роботу з головами сільських рад.

На виїзне засідання до Котелевського району запросили військових комісаріатів з Гребінківського, Козельщинського, Кременчуцького, Оржицького, Пирятинського та Семенівського районів.

Олег Пругло зазначив, що інформацію про призовників, які начебто не проживають, можна взяти в управліннях соцзахисту і подивитись чи отримують вони за цими адресами соцвиплати чи субсидію.

Також обговорили можливість безкоштовно пройти медкомісію для офіцерів, яких призивають на службу.

Всього з 686-ти призовників, які будуть призвані на військову службу до Збройних Сил України підуть служити – 376 чоловік, до Національної гвардії України – 230 чоловік, Державної прикордонної служби – 55 чоловік, Державної служби спеціального транспорту – 35 чоловік.

Перед направлення до військових частин призовники пройдуть навчання на полігонах і навчальних центрах ЗСУ. Протягом 12-ти чи 18 місяців основним завданням призовників буде оволодіти озброєнням та технікою, в зону проведення ООС (АТО) призовники направлятися не будуть.

Перейти до вмісту