Ви тут:
Суспільство 

Які робочі дні у грудні переносять на суботи

У останній місяць року на українців чекають дві робочі суботи.

За інформацією 24 каналу, в грудні на українців чекають дві робочі суботи: 22 грудня (замість понеділка, 24 грудня) та 29 грудня (замість понеділка, 31 грудня).

Неробочі дні в Україні — офіційні неробочі дні, описані в п.73 кодексу законів про працю України. Відповідно до Кодексу законів про працю України встановлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями, а на тих підприємствах, де це неможливо з тих чи інших причин — шестиденний з одним вихідним.
Загальним вихідним днем визнано неділю. Другий вихідний день (при п’ятиденному тижні) визначається графіком роботи підприємств, але мусить йти підряд із загальним вихідним і зазвичай припадає на суботу. Стаття 73 Кодексу визначає перелік святкових днів, які також є неробочими. Відповідно до неї, від 5 березня 2015 року такими визнано 11 днів протягом року.

16 листопада 2017 року Верховна Рада внесла додаткові зміни до цієї статті, відповідно до яких запроваджується неробочий день 25 грудня — Різдво Христове (за григоріанським і новоюліанським календарями), а неробочий день 2 травня — скасовується

Перейти до вмісту