Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

В Кременчуцькій виховній колонії відбувся майстер-клас з програмування #meetandcode2018

11 жовтня для вихованців державної установи «Кременчуцька виховна колонія» відбувся Майстер – клас «Професія програміста: крок у майбутнє» з практичним етапом.

Як повідомила заступник начальника Кременчуцької виховної колонії Олена Удовицька, подія відбулася в рамках ініціативи “Meet and Code”, що впроваджується Ресурсним центром Гурт у співпраці з організаціями TechSoup Europe та Haus des Stiftens gGmbH за фінансування SAP. Благодійний захід для підлітків став можливим на виконання Меморандуму про співпрацю між Благодійним Фондом «Ветеран» і Північно-Східним міжрегіональним управлінням з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, БФ «Ветеран» у партнерстві з Північно-Східним міжрегіональним управлінням з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

В заході взяли участь 25 юнаків віком від 16 до 20 років, які мають початковий рівень знань з програмування. До проведення заходу був залучений досвідчений тренер, співробітник колонії – Костянтин Євтушенко. Учасники поговорили про особливості професії, отримали практичні навички створення програмного продукту, поради із застосування отриманих знань, оцінили власні сили та можливості. А також визначилися з напрямами програмування для вивчення у подальшому. У ході практичного етапу заходу підлітки спробували себе у моделюванні ігор з м’ячем у середовищі програмування Scratch, а також розробці тренажеру “Математичний футбол”.

Адміністрація та вихованці колонії висловили організаторам та ініціаторам майстер-класу слова вдячності за цікаву, корисну, повчальну та креативну зустріч, яка залишила безліч спогадів та знань в учасників.

Начальник колонії Олександр Сайко зазначив, що подібний захід проходив у стінах виховної установи вперше, а його головною метою стало повернення неповнолітніх вихованців до самостійного життя в суспільстві, оволодіння практичними та професійними навичками, які дозволять у майбутньому реалізувати себе як повноправного члена суспільства та сприятимуть зростанню рівності можливостей.

Перейти до вмісту