Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна і Грузія спрощують процедури перетину кордонів, – домовленість глав урядів

Україна та Грузія спрощують процедури перетину кордонів, що дозволяє громадянам обох країн подорожувати без віз і за внутрішніми документами (ID-паспортами). Відповідну угоду підписали глави урядів Володимир Гройсман та Мамука Бахтадзе у Кишиневі в рамках роботи саміту ГУАМ.

«Кабінет Міністрів України та Уряд Грузії намагаються і надалі розвивати двосторонні відносини, сприяти зміцненню міжлюдських контактів та спрощують порядок в’їзду своїх громадян на територію держави іншої сторони», – йдеться у преамбулі угоди.

Коментуючи підписання документів, глави урядів відзначали, що економічне зростання має позначатися на житті громадян. А значить, знімаючи торгові бар’єри, треба знімати і бар’єри відносин між людьми.

«Для нас головне – людські відносини», – сказав Глава Уряду Грузії Мамука Бахтадзе. 
«Посилення співробітництва – це не тільки економічні рішення, а й загальнолюдські», – додав зі свого боку Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Довідково

Відповідно до угоди, громадяни України і Грузії можуть перебувати на території держави іншої сторони без віз протягом 90 днів (щороку) на підставі внутрішніх паспортів у формі картки (ID), яка містить безконтактний електронний носій.

Підписання угоди дає можливість зберегти і покращити вже існуючий безвізовий режим між Україною і Грузією на умовах, що встановлені положеннями існуючої Угоди між Кабінетом Міністрів України і Виконавчою Владою Грузії про безвізові поїздки громадян від 31 березня 1999 року.

Перейти до вмісту