Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

У разі епідемії грипу у полтавських лікарнях готові розгорнути додаткові ліжка для госпіталізації хворих

На апаратній нараді у Полтавській міській раді, що відбулась 29 жовтня, обговорили стан захворюваності на грип та ГРВІ. Нині показники є меншими за епідпорогових. Втім, дві лікарні Полтави – 5-та міська і дитяча – готові розгорнути додаткові ліжка у разі епідемії грипу.

Так, щотижнево моніторяться показники захворюваності на грип та гострі респіраторно-вірусні інфекції. За минулий (42) тиждень показники захворюваності складають 53,9 на 10 тис. населення, що нижче епідпорогових на 22%. Міські лікувальні заклади забезпечені киснем та апаратурою для надання медичної допомоги хворим на грип та ГРВІ. У вересні проведений перегляд матеріально-технічного та медикаментозного забезпечення, інформує прес-служба Полтавської міської ради.

На даний час заклади в достатній кількості забезпечені засобами індивідуального захисту (маски та гумові рукавички), дезінфікуючими засобами, противірусними та жарознижуючими ліками для надання невідкладної допомоги населенню. У лікувально-профілактичних закладах міста відпрацьована система надання медичної допомоги при ускладненні епідситуації із захворюваності на грип та гострі респіраторно-вірусні інфекції. Особливо пильна увага приділяється вагітним, пацієнтам із груп ризику та дітям. Виділені кабінети для прийому хворих з лихоманкою. Запроваджено розмежування потоків хворих: відокремлення хворих із лихоманкою та забезпечення їх засобами індивідуального захисту. Кабінети щеплень готові до проведення добровільної вакцинації дорослого та дитячого населення.

З метою координації дій у перед- та епідемічний періоди підготовлено спільний наказ міського управління охорони здоров’я та Полтавського міськрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», яким затверджено план заходів щодо профілактики і боротьби з грипом та гострими респіраторними інфекціями у епідемічний сезон 2018 – 2019 р.р.

Цим наказом передбачена можливість розгортання додаткової госпітальної бази для надання стаціонарної допомоги дорослим та дітям з ускладненнями після перенесеного грипу. Так, у разі епідемії, на базі 5-ї міської клінічної лікарні планується розгортання додаткових 50 ліжок для госпіталізації дорослих. Госпіталізація дітей з ускладненнями грипу передбачена на 50 ліжках дитячої міської клінічної лікарні.

Перейти до вмісту