Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтавському обласному психдиспансері використовували прострочені ліки, двох посадовців притягнули до відповідальності

Завдяки вжитим заходам прокуратури Полтавської області, до дисциплінарної відповідальності притягнули двох посадових осіб Полтавського обласного психоневрологічного диспансеру.

За результатами проведеної перевірки у Полтавському обласному психоневрологічному диспансері, виявили ряд порушень вимог чинного законодавства щодо створення необхідних умов для надання психіатричної допомоги та правового захисту осіб, яким надається психіатрична допомога, а також забезпечення виконання вимог санітарного законодавства. Про це повідомили у прокуратурі Полтавщини. 

Зокрема, в психдиспансері використовуються лікарські засоби, термін придатності яких минув. Приміщення диспансеру не обладнано системами автоматичної пожежної сигналізації, не проведено вогнезахисну обробку дерев’яних будівельних конструкцій даху. Працівників диспансеру не забезпечено засобами колективного та індивідуального захисту. У буфетному відділенні закладу частково відсутнє маркування на розроблювальному інвентарі. Потребують проведення ремонтних робіт декілька палат стаціонарного відділення. Необхідно замінити санітарно-технічне обладнання у душовій жіночого санітарного вузла.

На виконання документів прокурорського реагування адміністрацією психоневрологічного диспансеру вжито ряд дієвих організаційно-практичних заходів на усунення виявлених порушень.

Завдяки реагуванню прокуратури, до дисциплінарної відповідальності притягнули двох посадових осіб закладу.

Робота на вказаному напрямку триває та перебуває під постійним контролем прокуратури.

Перейти до вмісту