Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві розглянули петиції та звернення мешканців міста

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, архітектури, розвитку міського господарства, транспорту, розвитку підприємницької діяльності, розвитку міста, інвестицій, туризму, яку провів голова Дмитро Сенчакович.

У засіданні також взяли участь заступник міського голови Олексій Чепурко, начальники управлінь та відділів виконкому.

Під час комісії, розглядали звернення мешканців міста та депутатів міськради з питань житлово-комунальної галузі, а також петиції, які набрали необхідну кількість голосів для їхнього розгляду.

Зокрема, до депутатів звернувся мешканець будинку № 4 по вулиці Нікітченка Максим Шарлай. Чоловік зауважив, що цей будинок має безліч проблем, які потребують якнайшвидшого вирішення:

– Це стосується і ремонту покрівлі, і трубопроводів, ліфтів, фундамент будинку починає руйнуватися через те, що у підвалі постійно вода. У нас є дефектний акт щодо нашого будинку. Проте поки що ніякі роботи не проводились. Люди надіються щороку, що прийдуть фахівці і відремонтують хоча б труби.

Заступник міського голови Олексій Чепурко зауважив, що нині житловий фонд міста – застарілий і нині дуже багато будинків з такими проблемами, тож усе потрібно вирішувати в порядку черговості:

– Зрозуміло, що наш житловий фонд знаходиться в незадовільному стані. У цьому будинку дійсно є проблеми з дахом, трубопроводами, ліфтами. Але у нас таких будинків близько 900 штук. Цьогоріч ми завершемо ті роботи, які уже розпочаті. І на наступний рік ми відпрацюємо механізм, відповідно до якого ремонтуватимемо інші будинки.

Так, члени комісії взяли інформацію доповідача до відома та надали управлінню ЖКГ доручення розробити графік ремонтів об’єктів житлового фонду на наступний рік, враховуючи звернення мешканців міста, а також нагальність потреби у ремонтах. До цього переліку увійде і зазначений будинок по вулиці Нікітченка.

Також, під час комісії розглянули питання, що стосуються ремонту дорожнього покриття, демонтажу тимчасової споруди, незадовільного стану ливневого колектору по вул. Курчатова, впорядкування зелених зон, будівництва храму, тощо.

З окремих питань було прийнято рішення провести додаткові виїзні засідання комісії для детального їх вивчення.

Перейти до вмісту