Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві проводять інформаційні бесіди для учнів та студентів навчальних закладів міста щодо профілактики торгівлі людьми

У вересні представники БО «Світло надії» спільно з управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту міськвиконкому провели засідання круглого столу «Взаємодія державного і громадського сектору при реалізації профілактичної роботи в м. Полтава».

До заходу долучилися представники Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації, Управління освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради, районні служби у справах дітей міста, патрульної поліції та пробації.

Цього року управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради вирішило розширити коло отримувачів послуг. Окрім підлітків та молоді професійно-технічних навчальних закладів, було вирішено проводити роботу з школярами та студентами вишів міста Полтави та особами, що постраждали від домашнього насилля. Таким чином, можна охопити більшу кількість полтавців, які потребують послуг, задля попередження торгівлі людьми, ВІЛ-інфекції, булінгу та домашнього насильства.

Станом на 10.10.2018 року інформаційними заняттями з соціальної первинної профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу охоплено понад 700 осіб, соціальної профілактики торгівлі людьми понад 500 студентів, які навчаються в навчальних закладах нашого міста.

Ціль даних послуг у підвищенні рівня обізнаності серед дітей та молоді нашого міста щодо питань профілактики торгівлі людьми, інфікування на ВІЛ та інших соціально-небезпечних захворювань, тестування на ВІЛ-інфекцію, підвищення обізнаності з профілактики інфікування.

Профілактична робота має за мету організацію навчання та просвіту щодо зміни поведінки на більш безпечну, яка мотивує до здорового способу життя, надання довідкових послуг, психологічну підтримку, визначення основних проблем та шляхів їх вирішення.

Олена Чикурова, керівник Кризового центру для жінок, які опинилися у складних життєвих обставинах БО «Світло надії», проводить інформаційні заняття з профілактики торгівлі людьми для учнів та студентів навчальних закладів нашого міста. Мета заходу – забезпечення всебічної, своєчасної, доступної та достовірної інформації стосовно існування і розповсюдження проблеми торгівлі людьми в Україні та за кордоном.

За даними Національної поліції, у 2017 році офіційний статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми отримали 367 людей. До рук злочинців може потрапити будь-хто, наша задача – надати максимум інформації, щоб молодь знала, що робити у подібних випадках, – зазначила Олена Чикурова.

На зустрічах учасники розглядають основні міфи торгівлі людьми, її форми та ознаки. Цікавим для присутніх є перегляд фільму «Життя на продаж», у якому висвітлені три реальні історії людей, яким вдалося повернутися до нормального життя після принижень, цькувань та побиття.

Для себе ми багато дізналися нового про торгівлю людьми. Раніше були стереотипи того, що це може статися лише за кордоном і точно не зі мною. Необхідно більше розповідати про можливості вербування та своєрідного «рабства», адже це наша безпека, – розповідають учасники заходу.

Зустрічі відбуваються в рамках соціального замовлення із залученням бюджетних коштів для надання соціальних послуг молоді з соціальної профілактики у рамках міської комплексної програми «Молодь Полтави» на 2016-2020 роки та міської програми реалізації сімейної та гендерної політики на 2016-2020 роки.

Перейти до вмісту