Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві говорили про реновацію багатоквартирних будинків

Учора в приміщенні КО «Інститут розвитку міста» відбувся круглий стіл «Досвід реновації багатоквартирних будинків».

Участь у ньому взяли представники Литовського державного Агентства економії енергії в житлових будинках (ВЕТА) Томас Гідріс, Генадій Мікшіс та Ліна Балчюнене, члени робочої групи про впровадженню Плану сталого енергетичного розвитку міста Полтава, представники ОСББ, структурних підрозділів виконавчого комітету Полтавської міської ради, депутатського корпусу та експерти. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

На початку заходу з вітальним словом звернувся заступник директора КО «Інститут розвитку міста» Петро Перетятько. Він представив литовських колег, колег з міста Кременчука та інших.

Серед ініціаторів заходу директор КП Кременчуцький центр міжнародних зв’язків і економічного розвитку міста «Кременчук Інвест» Андрій Мельник. Він зазначив, що наразі існує велика проблема із жилим станом багатоквартирних будинків: неякісне будівництво житлових будинків радянського часу є однією із причин низької енергоефективності будівель, яке на сьогодні і призвело до збільшення плати за комунальні послуги.

Під час засідання литовські колеги розповіли про реновацію радянських будівель та співпрацю з ОСББ у своїй країні.

Так, начальник проектного відділу корпорації BETA Томас Гідріс презентував литовський досвід реновації багатоквартирних будинків. Також він розповів присутнім про державні програми фінансування та схеми і особливості їх впровадження.

Окрім цього, консультант по роботі з банками, ОСББ і підрядчиками Європейського банку реконструкції і розвитку Андрій Мельник презентував програму IgEnergy, яка направлена на фінансування ОСББ.

Перейти до вмісту