Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Нехворощі відремонтували ділянку дороги довжиною майже 7 км

У Нехворощі відремонтували ділянку автомобільної дороги О 1714197 Селещина — Нехвороща — Лівобережна Сокілка — Світлогорське. Її довжина — 6,5 км.

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко відвідав Нехворощу, щоб поспілкуватися з місцевими жителями та привітати їх з відкриттям відремонтованої дороги. До цього цей відрізок автошлях О 1714197 був аварійним. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

При проведенні робіт використовували метод холодного ресайклінгу. Роботи провели із підсиленням основи, асфальтне покриття замінили повністю. Вартість виконання робіт — майже 50 млн грн.

Відфрезований матеріал використали, щоб зробити зручні підїзди до будинків місцевих мешканців.

Валерій Головко спілкується з місцевими мешканцями

Продовжимо цьогоріч роботи на мості, щоб зробити виїзд на Дніпропетровську область. Також плануємо зробити дорогу в сторону Нових Санжар та Селещини, але це на наступний рік. Тепер найголовніше — дивитися за безпекою та рухом вантажного транспорту. Ваговий комплекс так само плануємо поставити наступного року. Зараз же хочемо встановити тимчасовий, щоб зберегти дорогу в гарному стані якомога довше, — прокоментував Валерій Головко.

Голова Полтавської ОДА поспілкувався із місцевими жителями, які подякували за новий автошлях. Вони розповіли, що користувачі цієї дороги задоволені результатом:

Всі, хто не проїжджає цю ділянку, каже, що це дорога європейського зразка. Ми довго чекали, й нарешті отримали якісне дорожнє покриття. Бо це ж важливо: й швидка допомога повинна їздити нормально, й взагалі всі мешканці. Ми навіть не очікували, що дорогу зроблять настільки добре.

Тимофій Голбан

За словами директора Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА Тимофія Голбана, далі планують рухатися у сторону Машівського району. А наступного року з’єднають Машівку, Нехворощу та Нові Санжари відремонтованим автошляхом.

Інформація про об’єкт

У будь-якій справі потрібно мати терпіння: мешканці чекали, а ми свої зобов’язання виконали. Головне — громада задоволена. Також люди розповіли, що мають підготовлений спортивний майданчик. Треба дообладнати його лише штучним покриттям. Тож плануємо цього року закінчити облаштування, зараз же вони власними силами підготували все необхідне. Ми на найближчу сесію винесемо питання передачі їм штучного покриття, — підсумував Валерій Головко.

Нагадаємо, що з початку року на баланс Полтавської ОДА перейшли місцеві дороги. До цього ними опікувалася Служба автодоріг у Полтавській області. Стан більшості доріг був незадовільним. Крім того, вони навіть не мали потрібної документації. Її довелося робити «з нуля».

ОДА також ремонтуватиме ділянку траси Київ — Харків в межах Полтави. Це ініціатива голови Полтавської ОДА Валерія Головка. Адміністрація вже отримала дозвіл на проведення робіт, до 19 жовтня триває тендерна процедура, потім — аукціон. Валерій Головко впевнений, що міськрада виділить необхідну частину співфінансування.

Перейти до вмісту