Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Горішньоплавнівській лікарні триває оновлення матеріально-технічної бази

У Горішньоплавнівській міській лікарні продовжуються роботи з модернізації медичного закладу, із забезпечення спеціалізованим медичним інвентарем.

Для хірургічного відділення міської лікарні придбано 4 автоматичних ліжка з електроприводом вартістю 34 тис. грн кожне виробництва Китаю, бо в Україні такі ліжка не виготовляють, а німецькі аналоги дорожчі у 2-3 рази, повідомляють у міській раді.

Ця фірма добре себе зарекомендувала на українському ринку, тому було прийнято рішення придбати такі ліжка для тяжкохворих або прооперованих у відділення хірургії. Ці ліжка складаються із 4 секцій, здатних забезпечити максимальний комфорт для складного прооперованого хворого.

Схожі ліжка, але без автоматики, придбали в терапевтичне й неврологічне відділення. За 2 роки в міській лікарні оновлено всі ліжка, постільна білизна, матраци, подушки, меблі, яким понад 30-40 років. Зараз не треба іти в лікарню зі своєю білизною, лікарня забезпечена.

У відділення анестезіології та інтенсивної терапії, де хворі потребують особливого догляду й контролю, зараз закупляють 2 ліжка по 130 тис. грн кожне італійського виробництва.

«Питання реконструкції, капітального ремонту, оновлення матеріально-технічної бази наших медичних закладів є пріоритетним у міської адміністрації. Ми маємо підтримку міської ради, – зазначив міський голова Дмитро Биков. – Плани в нас великі, усе буде залежати від доходів міського бюджету, бо коштів треба значних в оновлення основних фондів медичних закладів міста. У планах проведення капітального ремонту приміщення для нової рентгенапаратури італійського виробництва в міській лікарні, реконструкція всього третього поверху хірургічного відділення».
Перейти до вмісту