Ви тут:
Суспільство Україна 

США почали першу кібероперацію з протидії Росії, – NYT

Кіберкомандування США задля запобігання втручанню у вибори почало першу кібероперацію з протидії поширенню дезінформації Росією.

Про це пише The New York Times з посиланням на джерела, повідомляє espreso.tv.

“Кампанія, яка включає ряд місій, проведених за останні кілька днів, є першою подібного роду операцією за кордоном, покликаною захистити американські вибори, зокрема листопадові проміжні вибори (до Конгресу)”, – йдеться у матеріалі.

Ціллю операції США стали, ймовірно, співробітники російських розвідслужб, зазначає видання. Міністерство юстиції США повідомило у п’ятницю про кампанію “інформаційної війни” з боку росіян, спрямовану на вплив на проміжні вибори.

За даними джерел, американські фахівці в області безпеки в кіберпросторі ідентифікували кілька підозрілих росіян і відстежили їхню діяльність.

“Кіберкомандування надсилало прямі повідомлення агентам, які стоять за кампаніями впливу. Високопоставлені офіційні особи, які працюють у сфері оборони, заявили, що вони не погрожували безпосередньо цим особам”, – сказано в статті.

При цьому не уточнюється, чи було це зроблено електронною поштою, через чати або за допомогою якихось інших каналів зв’язку.

“Операції Кібернетичного командування США виглядають досить виважено, особливо в порівнянні зі спробами Росії використовувати все більш вдосконалені і витончені методи дезінформації, щоб посіяти протиріччя в Сполучених Штатах”, – підкреслює газета.

Перейти до вмісту