Ви тут:
Суспільство Україна 

Сенцов вийшов з голодування з підірваним здоров’ям, – сестра

Сестра українського режисера заявила, що на даний момент ніхто не може сказати чи виживе Олег Сенцов. Про це на прес-конференції розповіла Наталія Каплан, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

“Дякую всім. П’єса “Номери” була написана задовго до арешту. Коли він сидів ще в Москві, ще до вироку. Проблема була в тому, що п’єса знаходилась в комп’ютері, а комп’ютер у ФСБ. Я дістала цю п’єсу і передала її в театр ДОК. Від всього цього процесу я намагаюся відходити. Повністю довіряю команді. Я рада, що Олег продовжує працювати і працював весь час голодування”, – розповіла вона.

За її словами, Сенцов вийшов з голодування з тяжкими наслідками для здоров’я.

“На даний момент він закінчив голодування, щоб уникнути примусового годування, він відійшов від цього з підірваним здоров’ям. З’явилася эшемия, аритмія, печінка почала розкладатися. Вихід з глодовки – процес важкий”, – додала вона.

Каплан зазначила, що Сенцов вже написав заповіт.

“Зараз ніхто не може сказати – чи виживе Олег. Він написав заповіт. Він не вірить, що він вийде або, може і вірить, але вже не чекає цього. Я сподіваюся, що ми його звідти витягнемо. Може щось зіграє свою роль, і, можливо, це буде цей фільм”, – резюмувала Каплан.

Нагадаємо, раніше лікар-анестезіолог університетської клініки “Хадасса” в Ізраїлі Володимир Бродський повідомляв, що навіть якщо український режисер Олег Сенцов успішно вийде з тривалого голодування, він залишиться людиною з інвалідністю на все життя.

Також відзначимо, що 5 жовтня, в Росії заявили, що український політв’язень Олег Сенцов припинив голодування, яку оголосив 14 травня. Пізніше, Сенцов написав у заяві, яку передав через свого адвоката Дмитра Дінзе, що припиняє голодування з 6 жовтня 2018 року.

Перейти до вмісту