Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом розтрати державних коштів відділом освіти, сімї, молоді та спорту Машівської РДА при проведенні ремонту в одній із шкіл

Прокуратурою Полтавської області,  за результатами опрацювання інформації на офіційному сайті  про  публічні закупівлі України Prozorro, виявлено факт придбання товарів на  реконструкцію  внутрішніх електричних мереж Базилівщинської ЗОШ І-ІІ ступенів Машівського району за завищеними цінами.

Установлено, що у серпні поточного року між підприємцем та відділом освіти, сім’ї, молоді та спорту Машівської РДА укладено 4 договори про придбання частин, елементів, кабелів, світильників та освітлювальної арматури для реконструкції  внутрішніх електричних мереж зазначеної школи на загальну суму близько 420 тисяч гривень.

Вивченням додатків до вказаних договорів встановлено, що ціни на окремі товари та на комплектуючі до освітлювальних приборів завищені, що свідчить про незаконне витрачання бюджетних коштів. Про це повідомили у прокуратурі Полтавщини.

За вказаним фактом, внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого с.2 ст. 191 КК України, тобто привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Досудове розслідування триває, встановлюються збитки.

Перейти до вмісту