Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Понад 71 млн грн становить економічний ефект від діяльності підрозділів податкової міліції Полтавщини

Податкова міліція складається із підрозділів по боротьбі з податковими правопорушеннями, що діють у складі Державної фіскальної служби України, і здійснює контроль за додержанням податкового законодавства, виконує оперативно-розшукову, кримінально-процесуальну та охоронну функції.

Як відзначив, під час прес-конференції перший заступник начальника Головного управління ДФС у Полтавській області Олег Лєднік, у складі Головного управління ДФС у Полтавській області створені та працюють два підрозділи податкової міліції: оперативне управління – основним завданням якого є викриття кримінальних та інших правопорушень у сфері оподаткування та бюджетній сфері, а також – слідче управління фінансових розслідувань, основним завданням якого є розслідування кримінальних проваджень.

Звітуючись про результати роботи слідчо-оперативних підрозділів ГУ ДФС в області Олег Лєднік відзначив, що з початку року працівниками податкової міліції області викрито 51 кримінальне правопорушення у т.ч. 20 – за фактами вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів.

Окремо перший заступник очільника ГУ ДФС в області звернув увагу журналістів на викриття та припинення діяльності 2-х організованих злочинних груп. Зокрема, одна з вказаних ОЗГ у складі 3-х осіб займалася незаконною конвертацією грошових коштів та надавала послуги підприємствам реального сектору економіки по формуванню валових витрат і податкового кредиту, чим сприяла їм в ухиленні від сплати податків. Інша ОЗГ також у складі 3-х осіб на території м. Лубен і Лубенського району здійснювала незаконне придбання, зберігання, транспортування з метою збуту та збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв. Кримінальні провадження відносно членів ОЗГ направлені в суд, Вироками судів учасників ОЗГ визнано винними у пред’явленому звинувачення та засуджено до штрафів на різні суми.

Підсумовуючи сказане, Олег Вікторович зауважив, що загальний економічний ефект від діяльності підрозділів податкової міліції Головного управління ДФС у Полтавській області протягом січня-вересня 2018 року склав понад 71 млн. гривень, у тому числі: у кримінальних провадженнях відшкодовано понад 5,6 млн. грн. збитків; вилучено готівкові кошти та банківські метали у сумі 8,5 млн. грн.; накладено арешт на майно на загальну суму 10 млн. грн.; з вигодонабувачів транзитно-конвертаційних груп та фіктивних суб’єктів господарювання стягнуто 4,6 млн. грн.; упереджено незаконне відшкодування ПДВ на суму 16,2 млн. грн.; виявлено факти незаконного відшкодування ПДВ на суму 4,2 млн. грн.; із незаконного обігу вилучено підакцизної товарів на суму майже 20 млн. грн.; додатково сплачено 1,9 млн. грн. митних платежів.

Головне управління ДФС у Полтавській області

 

Перейти до вмісту