Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавці поклали квіти до пам’ятника української народної співачки Раїси Кириченко (ФОТО)

Сьогодні полтавці поклали квіти до підніжжя пам’ятника народної артистки України, Героя України, лауреата національної Премії України імені Тараса Шевченка, повного кавалера орденів Княгині Ольги, кавалера ордена Миколи Чудотворця за примноження добра на землі Раїси Кириченко з нагоди 75-річчя від її дня народження.

Вшанувати пам’ять Раїси Кириченко прийшли заступник голови Полтавської ОДА Микола Білокінь, структурні підрозділи ОДА, студенти, школярі та пересічні полтавці.

“Інколи я згадую як Раїса Кириченко приїжджала до нас у школу просто дати концерт, просто поділитися любов’ю до пісні, до України. І найбільшим подарунком для неї були не тільки оплески, не тільки зал, який зустрічав стоячи. А й коровай, який вона цілувала і говорила, що це найдорожче , що може бути у житті людини, після рідних”, – поділилась згадками Герой України, лауреат Полтавської обласної Премії імені Івана Котляревського, учитель української мови та літератури Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені Івана Котляревського Тетяна Балагура.

Завтра, 13 жовтня, на Батьківщині Раїси Кириченко у селах Зем’янки та Корещено відбудеться Всеукраїнське пісенне свято “Я козачка твоя — Україно”.

Перейти до вмісту