Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавщина у трійці лідерів за виплатами від Нацслужби здоров’я

Нацслужба здоров’я вперше відзвітувала про свою діяльність. За третій квартал 2018 року Національна служба здоров’я виплатила 161 медичному закладу 819,8 млн грн.  

Лідером за оплатами від Нацслужби здоров’я за третій квартал 2018 року став Київ. За вказаний період 30 медичних закладів столиці, що увійшли в “першу хвилю” укладання договорів з Нацслужбою, отримали на свої рахунки понад 266,8 млн грн, повідомляють у МОЗ.

Друге місце за виплатами посідає Вінницька область — за три місяці 2018 року 24 медичні заклади «першої хвилі» отримали понад 96,2 млн грн.

Трійку лідерів замикає Полтавська область. Оплата 17 медзакладам області «першої хвилі» за липень-вересень 2018 склала понад 92,2 млн грн.

«Коли ми розпочинали зміни, скептики говорили, що реформа працюватиме тільки у великих містах. Що ми бачимо сьогодні? Справжніми лідерами реформи стали ОТГ і невеликі міста. Балта на Одещині, Червоноград на Львівщині, Селидове і Дружківка на Донеччині, Овруч і Нова Борова на Житомирщині та багато інших стали лідерами і за кількістю декларацій, і за рівнем сервісу, і за рівнем зарплат медиків. Натомість у Києві, який хоч і є лідером за виплатами від Нацслужби, маємо багато звернень від громадян щодо порушень порядку підписання декларацій та дотримання сервісних умов. Ми пильно стежимо за цим і звертаємо увагу місцевої влади на кожне звернення», — коментує заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.

На Полтавщині декларацію про вибір лікаря підписав кожен другий житель.

Перейти до вмісту