Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавських освітян привітали з професійним святом

4 жовтня відбулися урочистості та святковий концерт з нагоди відзначення Дня працівників освіти. Аби разом відзначити професійне свято, до гостинної зали ПД «Листопад» були запрошені 1300 освітян.

Серед них і заступник директора з навчально-вихованої роботи школи №2 Олена Леуш, повідомляють у міській раді.

Жінка розповіла, що провела тут чи не усе своє життя, адже навчалася також у стінах 2-ї школи:

Після університету я повернулась до рідного закладу. Спочатку я працювала на посаді вчителя початкових класів 20 років, а тепер, уже 10-й рік працюю заступником. Свою професію люблю і про те, що обрала саме її не пожалкувала жодного разу. Я бажаю усім своєм колегам натхнення в роботі, радості від успіхів своїх вихованців та безмежного щастя.

Цього дня учителі Полтави приймали вітання від представників міської ради та виконавчого комітету. Зі сцени зі словами привітань до присутніх звернулася заступник міського голови Людмила Бойченко. Вона зауважила, що професія учителя – це значно більше, ніж просто робота, та побажала колегам міцного здоров’я, наснаги, здібних учнів, високих звершень.

Привітав освітян секретар міської ради Олександр Шамота. Він зауважив, що галузь освіти – одна з пріоритетних для міської влади:

Працівники освіти супроводжують нас по життю. Це люди, які виховують наших дітей у садочках, у школах, дають їм знання у вишах. Тому ми будемо підтримувати освітян і надалі. З нагоди професійного свята я бажаю усім вчителям приємних вражень, гідної зарплати, гідних умов роботи, талановитих учнів.

Приймали вітання працівники галузі освіти й від депутатів міської ради Світлани Нестулі та Андрія Матковського.

Кращих з кращих учителів, тих, хто щодня вкладає свої знання та свою любов у дітей, нагородили грамотами та подяками від міської влади, у тому числі з нагрудними знаками. Цьогоріч 75 учителів отримали нагороди.

Також, з нагоди професійного свята, полтавські освітяни отримали матеріальну допомогу по 700 гривень кожний, в рамках виконання програми соціального захисту «Турбота». На це з міського бюджету було спрямовано загалом 8 мільйонів 818 тисяч 600 гривень.

Після урочистої частини на усіх присутніх чекав святковий концерт за участю найкращих полтавських співаків, серед яких Андрій Носик, Катерина Семергей, Махсун Будаков, Марина Негода, Андрій Соловйов, Катерина Лобач, Еміль Вілонджа та інші.

Своє мистецтво дарували хореографічні колективи міста: Зразковий хореографічний колектив «Пірует», ансамбль «Ювента», Alex Dance Studio, «Skyline Dance School», ансамбль естрадного таню «Флеш», Народний художній колектив школа сучасної хореографії «ТОТУС», тощо. Яскраві емоції та драйв присутнім подарували учасники ансамблю ударних інструментів «Живі барабани».

Перейти до вмісту