Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавські патрульні першими в Україні вивчали основи жестової мови

Громадською організацією «Перекладачів жестової мови та людей з інвалідністю «МІСТ» розроблено та за підтримки Інноваційного Фонду з питань взаємодії поліції з громадою на засадах партнерства (CPIF) Проекту підтримки підготовки поліцейських (PTAP) упроваджено проект з навчання поліцейських основам української жестової мови «Поліція для всіх».
Метою проекту є створення передумов для забезпечення людям з вадами слуху рівноправного доступу до системи правосуддя та підвищення довіри до поліцейських, повідомляють у поліції.
4-го вересня, у приміщенні актової зали Головного управління Національної поліції в Полтавській області, відбувся підсумковий круглий стіл за участі організаторів проекту, перекладачів, викладачів, а також працівників поліції. Захід розпочався із пісенних виступів талановитих дітей. 
Під час обговорення учасники одноголосно дійшли висновку, що проект, який є першим подібного роду в Україні,  однозначно є позитивним для суспільства на шляху соціалізації дітей з розладами здоров’я.
Адже відтепер люди з вадами слуху чи мови у Полтаві можуть звернутися до поліцейського та буде почутою. 
https://pl.npu.gov.ua/assets/sites/pl/2018/10/04/00194.00_08_47_26.jpg
За словами організаторів, було б добре, якби наступними долучилися до вивчення жестової мови медики, а далі – решта служб та організацій.
Серед упроваджених інновацій – закріплення набутих поліцейськими знань під час гри у  футбол з учнями Полтавської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату.

Захід пройшов у дружній атмосфері на позитивних емоціях всіх учасників. 

Перейти до вмісту