Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Опалювальний сезон, благоустрій та дозвілля школярів: апаратна нарада у Полтавській міськраді

Сьогодні секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота провів чергову щотижневу апаратну нараду з начальниками управлінь та відділів виконавчого комітету Полтавської міської ради, керівниками комунальних установ та організацій, представниками депутатаського корпусу.

Першочергово Олександр Шамота підняв питання про початок опалювального сезону та заслухав з цього приводу інформацію начальника відділу оперативного реагування міськвиконкому Сергія Зубаня:

– На минулому тижні до відділу оперативного реагування надходили поодинокі звернення щодо початку опалювального сезону, які, здебільшого, були консультативного характеру. Середньодобова температура повітря для запуску тепла протягом трьох діб має бути 8°С та нижче. Оскільки середньодобова температура зовнішнього повітря на території міста Полтава не знижується, опалення поки вмикати не має підстав.

Секретар міської ради наголосив, що усі відповідальні служби міста готові оперативно відреагувати на зниження темпаратури повітря та вчасно і без перешкод запустити тепло. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Під час апаратної наради до мешканців міста звернувся начальник Комунального підприємства «ЖЕО №2» Олександр Ландарь з проханням слідкувати за чистотою та порядком у під’їздах своїх багатоповерхових житлових будинків. Є випадки і вони, на жаль, не поодинокі, коли новенький під’їзд, відремонтований 1-2 роки тому, перетворюється в занедбаний та жахливий.

З 22 жовтня по 26 жовтня учні загальноосвітніх навчальних закладів міста пішли на осінні канікули. Питання організації змістовного дозвілля на тиждень для учнів Полтави розглянули на засіданні спільно з відповідальними управліннями.

– У кожному закладі розроблено і затверджено план осінніх канікул у відповідності до методичних рекомендацій та правил безпеки життєдіяльності, враховуючи індивідуальні особливості дітей різних вікових категорій, – зауважила перший заступник начальника управління освіти міськвиконкому Ірина Надіна. – Особливої уваги приділено спортивно-оздоровчій роботі, екскурсійній діяльності. На час канікул працюватимуть гуртки усіх профілів. Передбачені засідання наукових товариств та літературних студій.

Заходи, екскурсії, зустрічі та квести підготували для маленьких та юних полтавців і комунальні спортивні заклади, а також заклади культури.

Детальний перелік заходів для дітей на час проведення осінніх канікул – згодом на офіційному сайті Полтавської міської ради та виконавчого комітету.

Олександр Шамота наголосив відповідальним керівникам управлінь, особливої над уваги приділити питанню безпечного перевезення учнів під час ескурсійних поїздок до інших міст.

Перейти до вмісту