Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Новостворена Чорнухинська ОТГ міркує над подальшим розвитком

На призначення перших виборів кілька місяців чекали від ЦВК три новостворених об’єднаних територіальних громади Полтавщини.

Серед яких найбільша – Чорнухинська селищна ОТГ. Вона об’єднала навколо райцентру майже всі сільські ради найменшого за населенням району Полтавської області. Земляки Григорія Сковороди мають намір вже сьогодні працювати над розвитком фінансово-спроможної громади. Із метою отримання фахових консультацій керманичі селища завітали до Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування (створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону). Про це повідомили у Полтавському центрі розвитку місцевого самоврядування. 

Олександр Василенко, селищний голова розпитував радників Полтавського ЦРМС про нюанси перехідного етапу життєдіяльності громади.

На особливостях роботи в цей непростий час акцентував увагу Олександр Ісип, радник з децентралізації. Зокрема, він наголосив на важливості ролі старост. Бо ж саме вони є найближчими до мешканців представниками влади.

Юрій Ісаєв, радник з комунікацій попередив гостей про ймовірний політичний тиск та можливі фальсифікації й маніпуляції недобросовісних можновладців під час виборчої кампанії.

Представники новоствореної Чорнухинської ОТГ висловили бажання про продовження системної співпраці із Полтавським ЦРМС й у подальшому.  

Перейти до вмісту